Materialeguide til skilte

Her kan du finde hjælp til at vælge det rette materiale til jeres opgave. Fælles for alle vores materialer er, at de alle har høj kvalitet og lang holdbarhed. For os er det vigtigt at kunne levere et skilt, der passer netop til jeres skilteløsning. Derfor har vi et stort udvalg af materialer, så du med sikkerhed kan finde en type, der passer til jeres behov. Herunder kan du se en beskrivelse af vores forskellige materialer, så I kan tage den rette beslutning til jeres skilt.

Guide til klistermærker

Hvor bruger man typisk klistermærker til skiltning?

Klistermærker, labels, etiketter eller stickers bruges i mange sammenhæng af både private og virksomheder. Klistermærker til brug på en flade er lette at sætte op, og de kan sættes både på yder- og indersiden af en rude eller et vindue. Her kan de bruges, hvor man ønsker at dele information eller dekorere en rude med f.eks. grafik eller åbningstider. Klistermærker på rulle bruges typisk som etiketter, labels eller stickers på et produkt eller til forsendelser.

Hvilken størrelse klistermærke skal jeg vælge?

Klistermærkerne kommer i alle størrelser, og valget af størrelsen afhænger af, hvor fra en person skal kunne se indholdet. Er det f.eks. grafik til en butiks vindue skal det matche rudens størrelse og grafikkens design. Er det til at skilte med overvågning på et vindue, skal man i højere grad tænke over, at det ikke skærmer udsynet inde fra og samtidig kan ses på et par meters afstand. Klistermærker, labels eller etiketter på rulle bruges typisk til virksomheder, som skal bruge mange ens mærker med f.eks. logo, grafik eller mærkning til produkter eller forsendelser. Her er minimumsantallet nemlig 100 stk. Klistermærker til gulv bruges ofte i butikker, produktioner eller institutioner, hvor man vil sikre sig, at personer forholder sig til en information på en bestemt placering. Det kan f.eks. være gulvklistermærker med ‘Hold afstand’, ‘Ingen sko’ eller afmærkning af et område.

  • Se mere om størrelser i vores Størrelsesguide her

Hvornår skal jeg vælge de forskellige features / tilvalg?

Klistermærker kan man købe med forskellig klæbeevne og tilvalg, som f.eks. refleks, selvlysende eller antigrafitti. Skal klistermærket sidde på indersiden af et vindue eller en rude, skal du vælge ‘Klæb på forside’ under ‘Tilvalg’. Det tilvalg kan du vælge med alle tre typer klistermærker. Du kan læse mere om de forskellige features / tilvalg længere nede på siden.

Du kan vælge et af vores standard-designs fra vores brede varekatalog, eller du kan designe dit eget i vores ‘Design selv skilte‘.

Klistermærker

Premium kvalitets lamineret folie med tryk. Har en normal klæbeevne.

Til montering på f.eks.:

Se vores videoguide

Klistermærke med kraftig klæbeevne

Premium kvalitets lamineret folie med tryk. Har en kraftig klæbeevne.

Særlige egenskaber:

Til montering på f.eks.:

Se vores videoguide

Skåret folieskilt

Konturskåret / Udskåret skilt med klæb og  applikationstape til let montering.
Har en normal klæbeevne.

Særlige egenskaber:

Til montering på f.eks.:

Se vores videoguide

Klistermærker til gulv

Klistermærke i særlig slidstærk kvalitet til gulv og særligt klæbende.

Særlige egenskaber:

Til montering på f.eks.:

Klistermærker på rulle

Klistermærker, etiketter, labels eller stickers på rulle. Minimumbestilling på 100 stk.

Særlige egenskaber:

Til montering på f.eks.:

Gennemsigtig folie

Klistermærker, etiketter, labels eller stickers med en gennemsigtig baggrund og et farvet print på. Typisk til vinduer og ruder.

Særlige egenskaber:

Til montering på f.eks.:

Guide til skilte i aluminium

Hvor bruger man typisk aluminium til skiltning?

Skilte i aluminium kender vi fra udendørs skilte, der skal have en langvarig og vejrbestandig holdbarhed. Vi sælger typisk aluminiumsskilte til vejskilte, parkeringsskilte og andre trafikskilte. Men de bliver også ofte brugt på steder, hvor skiltet blot er udsat for vind og vejr. Her kan det være i naturen, ved genbrugsstationen, i boligforeninger eller ved virksomheder og butikker.

Hvilken størrelse aluminiumsskilt skal jeg vælge?

Når du skal vælge, hvilken størrelse et skilt skal være, bør du tænke på, hvilken situation, personen, der skal se skiltet, er i. Når du skal bruge et skilt i trafikken eller færdselsskilte, vil det typisk være en person i bevægelse, der skal se skiltet. Derfor skal det være let at læse og tyde informationen hurtigt. Er det et skilt til brug på mindre actionprægede steder, kan du i højere grad vælge ud fra, hvor skiltet skal sidde og, hvor meget det så skæmmer for udsynet, der hvor det skal sidde. Ved standardskilte har Vejdirektoratet en række standarder, som vi designer skiltene ud fra. Dem kan du kun vælge i deres størrelser, som standard. ISO-skilte har vi i alle størrelser.

Hvilken tykkelse aluminium skal jeg vælge?

Når man skal vælge tykkelsen på et aluminiumsskilt skal man se på, hvilken placering skiltet skal have, og hvordan det skal opsættes. Aluminiumsskilte på 1mm tykkelse bruges til montering på en flade, som f.eks. en væg, en plade eller på et hegn. Hvor aluminiumsskilte på 2 og 3 mm også kan monteres på f.eks. en galge, skiltestang eller et skiltespyd. Jo tykkere skilteplade, desto mere solidt og slidstærkt, bliver skiltet.

Hvornår skal jeg vælge de forskellige features / tilvalg?

Aluminiumsskilte kan man købe med forskellig overflader og tilvalg, som f.eks. refleks, selvlysende eller antigrafitti. Du kan læse mere om de forskellige features / tilvalg længere nede på siden.

Hvilken type opsætning skal jeg vælge?

I valget af opsætning er det igen afhængig af, hvor skiltet skal sidde, og hvor godt det skal sidde fast. Vi har et bredt udvalg af opsætningsmuligheder til skilte, som du kan se under vores ‘Tilbehør‘. Ved trafikskilte og færdselsskilte er det typisk, at man ønsker en permanent opsætning, som holder til lidt af hvert. Her vil vores skiltestænger, galger og skiltespyd være at foretrække, hvis skiltet skal stå frit. De kan bestilles i flere størrelser, så de passer til skiltets format og størrelse. Skal skiltet monteres på en væg, mur, hegn eller lignende, vil man typisk sætte det op med skruer eller strips. Her skal du huske at bestille dit skilt med huller og skruer, så borer vi hullerne for dig og sender skruer og rawplugs med. Du kan også vælge blot at få boret huller, så du selv kan opsætte skiltet, hvor du ønsker det.
 

Du kan vælge et af vores standard-designs, eller du kan designe dit eget i vores ‘Design selv skilte‘.

Aluminum 1 mm

Vejr- og søvandsbestandig aluminum med slidstærkt lamineret folie med tryk.

Særlige egenskaber:

Til montering på:

Se vores videoguide

Aluminum 2 mm

Vejr- og søvandsbestandig aluminum med slidstærkt lamineret folie med tryk.

Særlige egenskaber:

Til montering på:

Se vores videoguide

Aluminum 3 mm

Vejr- og søvandsbestandig aluminum med slidstærkt lamineret folie med tryk.

Særlige egenskaber:

Til montering på:

Se vores videoguide

Guide til skilte i plastik

Hvor bruger man typisk plastik / PVC til skiltning?

Skilte i plastik, også kaldet PVC, bruges typisk til indendørs skilte, der ikke bliver udsat for vind og vejr. Skiltet er UV-bestandigt, men tåler ikke frost, da det dermed krakelerer. Vi sælger typisk plastikskilte til anledningsskilte, butiksskilte og ‘way finding’ (vejvisning i virksomheder/offentlige steder). Men de bliver også ofte brugt på steder, hvor skiltet placeres indendørs i institutioner, sportshaller og produktioner. Er skiltet blot til midlertidigt brug, kan man godt bruge plastikskilte udendørs, da holdbarheden forværres af vind og vejr.

Hvilken størrelse plastikskilt skal jeg vælge?

Når du skal vælge, hvilken størrelse et skilt skal være, bør du tænke på, hvilken situation, personen, der skal se skiltet, er i. Når du skal bruge et skilt til vejvisning, vil det typisk være en person i bevægelse, der skal se skiltet. Derfor skal det være let at læse og tyde informationen hurtigt. Er det et skilt til brug på mindre actionprægede steder, kan du i højere grad vælge ud fra, hvor skiltet skal sidde og, hvor meget det så skæmmer for udsynet, der hvor det skal sidde. Alle standardskilte kommer i størrelse defineret af Vejdirektoratet. ISO-skilte har vi i alle størrelser.

Hvilken tykkelse plastik skal jeg vælge?

Når man skal vælge tykkelsen på et plastikskilt skal man se på, hvilken placering skiltet skal have, og hvordan det skal opsættes. Plastikskilte på 1mm tykkelse bruges til montering på en flade, som f.eks. en væg, en plade eller på et hegn. Plastik i 1 mm er forholdsvis bøjelig, hvor tykkelsen på 3 og 5 mm er mere stabile. Derfor anbefaler vi at man vælger 3 eller 5 mm til skilte, der skal opsættes med huller mere permanent. Jo tykkere skilteplade, desto mere solidt og slidstærkt, bliver skiltet.

Hvornår skal jeg vælge de forskellige features / tilvalg?

Plastikskilte kan man købe med forskellig overflader og tilvalg, som f.eks. refleks, selvlysende eller antigrafitti. Du kan læse mere om de forskellige features / tilvalg længere nede på siden.

Hvilken type opsætning skal jeg vælge?

I valget af opsætning er det igen afhængig af, hvor skiltet skal sidde, og hvor godt det skal sidde fast. Vi har et bredt udvalg af opsætningsmuligheder til skilte, som du kan se under vores ‘Tilbehør‘. Skal skiltet monteres på en væg, mur, hegn eller lignende, vil man typisk sætte det op med skruer eller strips. Her skal du huske at bestille dit skilt med huller og skruer, så borer vi hullerne for dig og sender skruer og rawplugs eller strips med. Du kan også vælge blot at få boret huller, så du selv kan opsætte skiltet, hvor du ønsker det.
 

Du kan vælge et af vores standard-designs, eller du kan designe dit eget i vores ‘Design selv skilte‘.

Plastik PVC 1 mm

Hård plastplade, som ikke er afstivet og dermed er let bøjelig. Egner sig til indendørs brug. Tåler ikke frost. 100% genanvendelig.

Til montering på:

Se vores videoguide

Plastik PVC 3 mm

Hård plastplade, som ikke er afstivet og dermed er let bøjelig. Egner sig til indendørs brug. Tåler ikke frost. 100% genanvendelig.

Til montering på:

Se vores videoguide

Plastik PVC 5 mm

Hård plastplade, som ikke er afstivet og dermed er let bøjelig. Egner sig til indendørs brug. Tåler ikke frost. 100% genanvendelig.

Til montering på:

Se vores videoguide

Guide til features / tilvalg

Hvornår skal jeg vælge, at et skilt skal være reflekterende?

Et reflekterende skilt reagerer på lyskegler og lyser dermed op i mørke, som vi kender det fra færdselsskilte og trafikskilte. Reflekterende skilte bruges primært udendørs.

 

Hvornår skal jeg vælge, at et skilt skal være selvlysende?

Et skilt er kun selvlysende, hvis det først udsættes for lys, når så lyset slukkes eller det bliver mørkt, vil skiltet lyse op i en kort periode. Selvlysende skilte bruges primært indendørs.

 

Hvornår skal jeg vælge, at et skilt skal have antigrafitti-behandling?

Antigrafitti er en behandling man giver et skilt, hvis det skal være let at vaske eksempelvis grafitti af. Behandlingen gør det muligt at tørre sprittusch, spraymaling osv. af med en fugtig klud.

Hvornår skal jeg vælge, at et skilt skal være dobbeltsidigt?

Hvis du ønsker et skilt, som man skal kunne se fra begge sider, skal du vælge tilvalget ‘dobbeltsidig’. Det vælges ofte ved skilte, som hænger fra loftet, i et vindue eller placeres vinkelret på en væg.

Hvornår skal jeg vælge, at et skilt skal have klæb på forsiden?

Et skilt, som skal sidde på indersiden af et vindue eller en rude, men som skal ses ude fra, skal have klæb på forsiden. Dermed kan man ikke fjerne skiltet ude fra, men se informationen.

Reflekterende

Gør skiltet reflekterende, når der lyses på skiltet. Velegnet til skilte udendørs særligt til færdselskilte.

Velegnet til:

Selvlysende

Skiltet er selvlysende lige efter lyset bliver slukket lyser skiltet op. Velegnet til skilte indendørs.

Velegnet til:

Antigraffiti

Skiltet bliver behandlet med en overflade der gør grafitti let at fjerne med en fugtig klud.

Velegnet til:

Dobbeltsidig

Skilt med print på begge sider af skiltet. Bruges ofte ved hængende skilte, vinduesskiltning og trafikskilte.

Velegnet til:

Klæb på forside

Skiltet bliver klæbende på forsiden, til f.eks. montering indvendig på vinduer og ruder.

Velegnet til: